High performance verpakkingen in 3D print

High performance verpakkingen in 3D print

Een op maat gemaakte verpakking voegt waarde toe aan een supply chain. Welke rol kan 3D printen daarin spelen?

CurTec ontwikkelt, produceert en distribueert high performance verpakkingen voor farmaceutica, specialty chemicaliën en voedingsingrediënten. Hoogwaardige verpakkingen van CurTec zijn vervaardigd van kunststof en voorzien van een schroefdeksel met een rubberen afdichting. Ze onderscheiden zich door kwaliteit, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en vormgeving.

CurTec biedt een reeks high performance vaten, containers en potten aan met buitengewone eigenschappen die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen en wensen van gebruikers. Een CurTec-verpakking voegt niet alleen waarde toe aan een supply chain maar helpt ook de kosten ervan te verlagen.

Producttests met 3D printmodellen

Om nieuw design optimaal te kunnen beoordelen tijdens de ontwerpfase, worden verpakkingsonderdelen zoals deksels en vaten op ware grootte 3D geprint. Functionaliteit, afdichting en vormgeving kunnen zo gemakkelijk worden geëvalueerd.

Design tonen dankzij 3D print

Dankzij 3D printen heeft CurTec een design snel in handen en kan worden gekeken of een product aan alle eisen voldoet. Een 3D geprint model kan ook al in het commerciële traject worden ingezet om het ontwerp aan potentiële klanten te laten zien. Op die manier wordt gewerkt naar een perfect design. Na goedkeuring van het 3D geprinte model, kan worden doorgegaan naar de volgende stap in het ontwerpproces.