Een innovatieve award in 3D print

Een innovatieve award in 3D print

De Accenture Innovation Award is een prijs die wordt uitgereikt aan de bedenkers van de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. “Bij een innovatieve prijs, hoort een innovatief ontwerp en productieproces. Een 3D geprinte award past dan ook prima bij deze innovatiewedstrijd”, vertelt ontwerper Jan Verschoor van Suuz. De awards zijn allemaal 3D geprint op persoonlijke titel en in passende kleur.

Het 3D printen van een award

Jan Verschoor over het ontwerp van de Innovation Award: “De organisatie wilde voor deze awards hele gave prijzen hebben. Eén van de wensen was dat het logo werd verwerkt ín de prijs. Daarnaast hebben de verschillende thema’s elk een eigen kleur. 3D printen is daarom een zeer efficiënte methode om deze tulpen te kunnen maken. Daarnaast sluit deze innovatie productiemethode ook perfect aan op een innovatiewedstrijd”.

Vormvrijheid bij 3D printen

“Het ontwerp is gemaakt in Rhino met T-Splines voor de bladeren en de tulp zelf. De kunst zit hem naast het ‘beeldhouwen’ van de tulp vooral in het alles printbaar krijgen. Door alles in onderdelen op te delen, kunnen alle aparte stukken in de juiste kleur gemaakt worden”. Na het ontwerp en omzetten in het juiste digitale bestand, wordt de award 3D geprint. Deze awards zijn geprint met de SLS Printtechniek. De awards komen wit uit de printer en worden na het 3D printproces gekleurd.

Over de Accenture Awards

Om de awards hangt een jaarrond innovatieprogramma voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Met de awards geeft Accenture bedrijven en organisaties een verdiende erkenning. In Nederland gelanceerde concepten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie en duurzaamheid én jonger zijn dan drie jaar, schrijven zich in en dingen mee naar de felbegeerde Blauwe Tulpen, Groene Tulp (Circular Economy thema) en de Publieksprijs. Daarnaast is er sinds 2 jaar de onderscheiding Innovator of the Year. Dit is voor de persoon die in het afgelopen jaar een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan innovatie in Nederland.