3D printen voor snelste elektrische raceauto ter wereld

3D printen voor snelste elektrische raceauto ter wereld

De Vision is de eerste snelle elektrische raceauto ter wereld en een project van studententeam InMotion.

De Vision zal als eerste volledig elektrische raceauto meedoen aan de Garage 56-categorie van de 24 uur Le Mans in 2023. Deze inschrijving daagt het team van 50 studenten uit om de grenzen op te zoeken en maximale capaciteiten te laten zien.

“Het doel van InMotion is om elektrische oplaadtijden terug te brengen naar de tijd die nodig is om een ​​benzineauto van brandstof te voorzien. Om aan te tonen dat dit mogelijk is, neemt het studententeam In 2023 deel aan Garage 56 van Le Mans.”

Endurance-raceauto Vision van InMotion

Eerder realiseerde het studententeam met Fusion al de snelste elektrische formule raceauto ter wereld. Na 2,5 jaar was de auto klaar en kon hij de weg op, en dat was niet zonder resultaat! De studenten verbraken het record voor elektrische auto’s op het Circuit van Zandvoort, bij de TT Assen en op Zolder (België)! Na de voltooiing en het succes van de Fusion was het tijd om endurance-raceauto te gaan ontwikkelen. In de eerste maanden van 2018 begonnen de werkzaamheden. Het ontwerp van de Vision werd geheimgehouden tot eind september 2018. Op 18 september werd de mock-up van de elektrische raceauto onthuld. Met deze concept-car wil het team de laatste drempel richting elektrische mobiliteit wegnemen. Met een nieuwe bedrijfsidentiteit en een nieuw doel gingen de studenten de volgende uitdagingen aan: snel opladen en het realiseren van de endurance-auto.

Elektrische raceauto bij 24 uur van Le Mans

De Vision is de toekomstige inschrijving voor Le Mans 2023! In tegenstelling tot de eerdere Fusion is deze auto ook gebouwd voor zijn uithoudingsvermogen. De Vision is uniek, omdat het de eerste volledig elektrische raceauto wordt die meedoet aan de 24 uur van Le Mans. In de Garage 56-categorie kunnen we onze innovatieve technologische ontwikkelingen gebruiken om de raceauto zo snel en milieuvriendelijk mogelijk te maken!

In de Garage 56 klasse mag elk jaar één auto meedoen met het doel om technische innovaties te introduceren in de industrie. InMotion ziet Le Mans als de ultieme test voor haar snel-laad technologie. Om die doelstelling te behalen werkt InMotion samen met partners die ook geïnteresseerd zijn in deze innovatie. Zo werkt InMotion samen met Oceanz 3D printing om een aantal hoog gedetailleerde 3D geprinte onderdelen toe te passen.

Waarom deelnemen aan Garage 56-categorie van Les Mans?

“Door deel te nemen aan de Garage 56-categorie, willen we de wereld onze kennis en technologische vaardigheden laten zien als toekomstige ingenieurs. Vanwege de strenge veiligheidsvoorschriften, kunnen we ons creatief te buiten gaan. Theoretische kennis die we op de universiteit hebben geleerd, kunnen we in de praktijk toepassen.”, aldus het team.

Over InMotion

Automotive Technology InMotion is het studententeam van de Automotive Campus in Helmond dat elektrische racewagens ontwikkelt. InMotion is een innovatief raceteam dat bestaat uit multidisciplinaire studenten van verschillende universiteiten en hogescholen. Het ultieme doel: het oplossen van het elektrisch mobiliteitsprobleem, waarbij wij denken dat de energievoorziening de bottleneck is. Dit willen wij bewerkstelligen door deel te nemen aan de 24h van Le Mans met een volledig elektrische auto in de Garage 56 klasse, een innovatieklasse.

Foto header: Johan van Uden (InMotion)