Nederlandse Spoorwegen kiest voor 3D printen

Nederlandse Spoorwegen kiest voor 3D printen

Bij de Nederlandse Spoorwegen werd afgelopen jaar gekozen voor het 3D printen van onderdelen. En dat levert flink voordeel op...

3D printen heeft iets magisch. Je husselt wat ingrediënten door elkaar, stopt ze in een machine, drukt op een knopje en na een poosje krijg je een handig object. Zo lijkt het voor de leek. De werkelijkheid is iets gecompliceerder, maar handig is het wel. NS ging vorig jaar het pad op van 3D printen.

Het lijkt een simpel onderdeel, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Het frame om de cabineradio (GSM-R) op de stuurtafel. Dit frame is het eerste 3D geprinte reserve-onderdeel dat in NS-treinen is geplaatst. Het oude frame was niet meer leverbaar, maar er waren toch nog enkele tientallen nodig. Aan de hand van een oud frame, zonder oorspronkelijke tekeningen van het frame, werd een nieuw onderdeel 3D geprint.

‘Hartstikke handig dat 3D printen. De productiemogelijkheid van onderdelen is hiermee altijd beschikbaar.’

Joris van de Sande, strategisch inkoper bij NS is blij met het succes van dit eerste project: “Hartstikke handig dat 3D printen. De productiemogelijkheid van onderdelen is hiermee altijd beschikbaar.” Het eerste 3D-object voor NS was een cabineradioframe. Daarna volgden onder meer een luidsprekerstekker, het vlinderhaakje voor de VIRM en een bakje waarin een kortsluitkabel kan worden opgeborgen. Volgens Joris zijn de voordelen groot: “Je hoeft geen aparte productielijn op te zetten, dat is handig als het om kleine hoeveelheden onderdelen gaat. Met één druk op de knop ben je klaar. Je hoeft geen maanden op een onderdeel te wachten en je hoeft geen grote voorraden aan te houden. Wel moet er altijd eerst een digitale tekening beschikbaar zijn of worden gemaakt.”

3D prints bestellen in een ‘Spotify-omgeving’

De 3D-markt ontwikkelt zich razendsnel. Joris: “Straks kunnen we hele treinen uitprinten. Ach nee, dat is nog toekomstmuziek. Maar er is al wel veel mogelijk.” Joris gaat leveranciers bij het 3D-project betrekken, het is niet de bedoeling dat NS een productie-afdeling opzet. Het liefst zou hij een Spotify-achtig omgeving inzetten, achter de schermen wordt daaraan ook gewerkt. Het idee daarbij is dat een systeemleverancier onderdelen geschikt maakt om te 3D printen. Afgelopen jaar werden negen verschillende treinonderdelen voor NS in verschillende hoeveelheden geprint. Dit jaar verwacht NS zeker voor het vijfvoudige hiervan aan te kloppen.

Dit artikel is verschenen in Koppeling, het personeelsmagazine van NS.