3D geprinte Exobuddy vermindert draaglast militair

3D geprinte Exobuddy vermindert draaglast militair

De Exobuddy verlaagt 80% van de draaglast van een militair. Dit zijn de voordelen van 3D printen voor defensie en een exoskelet als hulpmiddel.

De Exobuddy is een militair exoskelet dat met een gepatenteerde technologie voorwaartse beweging van de militair omzet in een ondersteunende kracht. Hierdoor wordt een zware last lichter in gewicht. De 3D geprinte Exobuddy is in staat om gedurende de gehele loopcyclus zo’n 80% van de draaglast van een militair te dragen. Het resultaat is minder blessures, pijn en een verhoogde doelmatigheid. Een uniek kenmerk van de Exobuddy is dat er geen grote batterijen en motoren worden gebruikt.

Gedegen materiaal is essentieel om de veiligheid en prestaties van militair personeel te garanderen. De hoeveelheid materieel en het totale gewicht van de uitrusting is in de laatste 100 jaar aanzienlijk toegenomen. Op sommige missies dragen militairen zelfs meer dan 60 kg aan materiaal met zich mee. Ondanks het feit dat betere uitrusting vele voordelen biedt, heeft de toename van al dit materiaal ook z’n nadelen. Als gevolg van slijtage aan gewrichten en schouders verhoogt de kans op blessures. Lichte blessures en pijn hebben een negatief effect op het concentratievermogen en het vermogen om een situatie te beoordelen, waardoor het risico van een missie toeneemt.

“Door gebruik te maken van 3D printen kan snel een werkend, functioneel product worden gemaakt, waarbij de ontwikkelingskosten en de doorlooptijd beperkt blijven.”

Om de veiligheid en prestaties van militair personeel te verhogen zijn DEC M&U, TNO, InteSpring de ‘weight challenge’ aangegaan wat heeft geleid tot de ontwikkeling van de Exobuddy. Met hulp van Fiberneering wordt de Exobuddy hierin geoptimaliseerd. Fiberneering richt zich op het maken van sterke, lichtgewicht en duurzame vezel versterkte producten door middel van additive manufacturing.

Voordelen 3D printen van een hulpmiddel als de Exobuddy:

  • Kosten en doorlooptijd: Complexe geometrie met geïntegreerde componenten zou met conventionele productietechnieken leiden tot een kostbaar ontwikkelingstraject, dure productiemiddelen en een lange doorlooptijd. Door gebruik te maken van 3D printen kan snel een werkend, functioneel product worden gemaakt, waarbij de ontwikkelingskosten en de doorlooptijd beperkt blijven.
  • Gewicht: 3D printen van composieten maakt zeer lichtgewicht constructies met geoptimaliseerde constructie kernen mogelijk waarbij het gebruik van ‘conventionele laminaten’ als koolstof, aramide of glas vezel leidt tot de meest stijve en sterke componenten.
  • Complexiteit: 3D printen biedt praktisch onbeperkte en ongeëvenaarde mogelijkheden wat complexiteit van de geometrie betreft. Zo kunnen bijvoorbeeld holtes voor elektrische componenten, sensors en leidingen direct worden mee geprint, wat tevens weer nabewerkingen, kosten en gewicht bespaard.
  • Duurzaamheid: Doordat, in tegenstelling tot verspanende productietechnieken als cnc frezen, geen materiaal wordt ‘weggenomen’ maar alleen materiaal wordt ‘toegevoegd’ waar nodig wordt het materiaal zo efficiënt mogelijk gebruikt.
  • De bestendigheid van composieten tegen weersinvloeden, veroudering en temperatuurwisselingen zorgt ervoor dat producten langer meegaan en dus minder vaak vervangen dienen te worden.
  • Doordat 3D printtechnieken uiterst geschikt zijn voor klant specifieke en ‘op maat’ oplossingen, kunnen er eenvoudig verschillende iteraties van de Exobuddy worden ontwikkeld zonder de noodzaak voor nieuwe productiemiddelen en tegen gelijkblijvende kosten.


Over Fiberneering

Fiberneering heeft een innovatief 3D printproces voor vezelversterkte kunststof producten ontwikkeld. Vernieuwend aan deze 3D printtechniek is dat het proces specifiek is ontwikkeld voor het efficient produceren van hoogwaardige composiet producten, de kernen van de producten geoptimaliseerd zijn naar belasting en de producten zeer complex van vorm kunnenzijn. De producten zijn licht, duurzaam en sterk (de kenmerkende eigenschappen van vezelversterkte producten) maar kunnen nu ook kosten-efficient en duurzamer geproduceerd worden door het ontbreken van kostbare mallen en/of frees bewerkingen. Fiberneering kan hoogwaardige composieten printen die geschikt zijn voor toepassingen waar hoge prestatie eisen gelden, zoals in de auto industrie, luchtvaart en de scheepsbouw.

Over Intespring

InteSpring is een innovatief technisch advies- en ontwikkelingsagentschap, met speciale expertise in bewegingstechnologie en onderzoek. Een van de kerncompetenties van InteSpring is de analyse van de wisselwerking tussen product en gebruiker.Hierdoor kan InteSpring middels slimme mechanismen en efficiente energie opslag principes zwaartekracht compenserende hulpmiddelen realiseren.