3D geprinte awards voor Taalhelden 2018

3D geprinte awards voor Taalhelden 2018

De TaalHeldenprijzen van 2018 zijn uitgereikt. Oceanz verzorgde het ontwerp en het 3D printen van deze awards.

De Taalhelden Publieksprijs is een 3D geprinte award in de vorm van een stapel boeken. Deze awards werden door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden uitgereikt aan de Buitendienst van de gemeente Leeuwarden en aan de uit Syrië afkomstige Muhammad Ali.

Naast het 3D printen van een award heeft Oceanz ook het ontwerp voor deze bokaal verzorgd. Belangrijke eis van de klant was een ontwerp dat aansluit bij de doelstelling van onze stichting: het bevorderen van lezen en schrijven, de bijbehorende spreuk “Durf te dromen…” heeft een prominente plek op de voorzijde van het ontwerp gekregen. Als aanvulling op de award is een speldje ontwerpen dat in metaal is gegoten. Ook dit proces is door Oceanz verzorgd.

De award is geprint in Nylon (PA12), getrommeld en in de kleur van de huisstijl van de klant gelakt.

De voordelen van het 3D printen van een award

  • Vormvrijheid / Freedom of design
  • Snelle productie
  • Customization per award (bijvoorbeeld naamsvermelding)
  • Duurzame productie

Over Taalhelden TaalHelden zijn mensen die een unieke bijdrage leveren aan een geletterd Nederland. De uitreiking is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven. De TaalHeldenprijs is in het leven geroepen als eerbetoon aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan in het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Met hun moed, doorzettingsvermogen en creativiteit halen deze helden laaggeletterdheid uit de taboesfeer. Met nog steeds 2,5 miljoen mensen in ons land die grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen, is dat heel erg belangrijk.