Welke rol kan 3D printen spelen bij het ontwerpen van een bh?

Welke rol kan 3D printen spelen bij het ontwerpen van een bh?

Is een 3D geprinte bh de toekomst? TV-programma 'Voor de Vorm' onderzocht het en maakte film-opnamen bij Oceanz.

“We drinken elke dag uit een glas, trekken onze sneakers aan, zitten op de wc en stappen op de fiets. Voor ons alledaagse voorwerpen die we als vanzelfsprekend gebruiken. In het nieuwe NTR-programma ‘Voor de Vorm’ zoekt ontwerpster Christien Meindertsma uit waarom het wijnglas, de fiets, de bh, de kamerplant, de bril, de mobiele telefoon, de wc-pot en de sneaker de vorm hebben die ze hebben”.

Door opnieuw naar alledaagse gebruiksvoorwerpen te kijken, stuit Christien op bijzondere verrassingen. De ontwikkeling van deze voorwerpen heeft namelijk lang niet altijd een voor de hand liggend verloop. Ook kijkt zij bij elk voorwerp naar de toekomst. Is het uitontwikkeld of staan er nog vernieuwingen op stapel?

Is een 3D geprinte bh de toekomst?

Donderdag 1 november staat de bh centraal in het programma. Christien bekijkt in deze aflevering de vele verschijningsvormen van de bh. Voorgevormd, push-up, push-down, met voorsluiting of achtersluiting; de bh is er in allerlei soorten en maten. De bh bestaat uit minimaal 50 onderdelen, en wordt grotendeels met de hand in elkaar gezet. En wat kunnen we in de toekomst verwachten met revolutionair nieuwe bh-ontwerpen? Lingerie-ontwerpster Lidewij van Twillert van Arí van Twillert komt deze uitzending aan het woord en laat met Oceanz 3D printing zien welke rol 3D printen kan spelen bij het ontwerpen van een bh.

Voor de Vorm is op 1 november 2018 uitgezonden op NPO 2.