3-Daagse training: ‘3D-printing voor de maakindustrie’

3-Daagse training: ‘3D-printing voor de maakindustrie’

3D printen voor de maakindustrie? Leer in 3 dagen meer over het oriënteren, implementeren en optimaliseren van 3D printen binnen uw organisatie.

3D printen / Additive Manufacturing (AM) is een opkomende technologie die ondanks zijn relatief grote bekendheid weinig door bedrijven geïmplementeerd is in het bedrijfsproces. Dit terwijl veel organisaties gebaat zullen zijn bij het gebruik van deze technologie.

Keyelement heeft een reeks modules ontwikkeld die helpen bij het oriënteren, implementeren en optimaliseren van de potentie van 3D printen (AM). Kevin Nikkels van Keyelement: “Tijdens de 3-daagse training ‘3D-printing voor de maakindustrie’ onderzoeken we wat 3D printen voor organisaties kan betekenen en op welke manier dit is te realiseren. Daarbij doen we praktische ervaringen op van o.a.: verschillende 3D printtechnieken, 3D printmaterialen, het productieproces en het ontwerpen”.

Training 3D printen voor de maakindustrie:

Module A: 3D printen introductie

Tijdens deze module kijken we wat 3D printen/Additive Manufacturing is en in welke sectoren en op welke manier het momenteel wordt toegepast.

Module B: 3D printen in de organisatie

Met deze module stellen we een beknopt adviesrapport op met daarin aanbevelingen van technieken en mogelijke partner (toeleveranciers) om de implementatie te voorspoedigen. Daarnaast leren we meer over het aansturen van een 3D printproces en de basiskennis van het ontwerpen van goed ‘printbare’ producten.

Module C: Ontwerpen voor 3D printen

Tijdens deze module maken we kennis met keuze-matrices, ontwerp (keuze)tools en nemen we de ontwerpregels door van de meest toegepaste technieken.


Data & Trainingslocatie 3-daagse trainingen ‘3D printen voor de maakindustrie’

Datum: 20 t/m 22 februari 2019, tijd 9:00 – 16:45, Locatie: Ede - Maxwellstraat 21
Datum:
24 t/m 26 april 2019, tijd 9:00 – 16:45, Locatie: Ede - Maxwellstraat 21

Extra tijdens deze cursusdata: een uitgebreide rondleiding bij Oceanz 3D printing.

Meer informatie?