Samenwerking Project Open Air NL

Samenwerking Project Open Air NL

Oceanz is aangesloten bij Project Open Air, een platform voor samenwerking tussen ziekenhuizen, engineers en productiebedrijven tijdens Corona.

​Project Open Air is een platform voor samenwerking tussen ziekenhuizen, engineers en productiebedrijven. Het doel: open source of aanvullende productie van kritische apparatuur en onderdelen hiervoor in de behandeling van COVID-19 patiënten. Wat hier feitelijk wordt geboden, is een netwerk van engineering- en productiecapaciteit.

Oceanz & Project Open Air

Oceanz is aangesloten als professioneel 3D print-productiebedrijf met de mogelijkheid om met prioriteit gecertificeerde onderdelen te maken voor beademings- of andere kritische apparatuur.

Waarom Project Open Air?

“Een deel van de mensen die met COVID-19 in het ziekenhuis belandt, heeft kunstmatige beademing nodig. Op plekken waar de pandemie al wat verder is gevorderd, bestaan acute tekorten aan beademingsapparatuur en onderdelen hiervoor. De verwachting is dat op veel meer plekken tekorten ontstaan. Supply chains kunnen de wereldwijde vraag niet aan. Zo ontstaan er ook tekorten doordat (soms relatief eenvoudige) onderdelen niet meer leverbaar zijn.

De consequenties van deze tekorten zijn direct en dodelijk. We kennen allemaal inmiddels de tragische scenario’s van noodgedwongen keuzes in wie wel of geen hulp krijgt. Omgedraaid: ieder werkend (beademings)apparaat staat gelijk aan de kans op een gered leven. Daarom werkt Project Open Air aan de levering van onderdelen voor bestaande apparatuur en – in internationaal verband – aan de ontwikkeling van veilige, werkende en levensreddende noodapparatuur.”

Project Open Air (NL) brengt partijen bij elkaar met de intentie om het proces van samenwerking en productie zo soepel, snel, doelgericht maar ook veilig en vakkundig te laten verlopen. Project Open Air produceert niet zelf, maar bouwt een netwerk en coördineert dit. Een tijdelijk initiatief, uit pure nood geboren.

Project Open Air NL is de Nederlandse tak van het internationale Project Open Air. Daarin zijn inmiddels meer dan 2000 technische en medische experts aangesloten om onderdelen te produceren die nodig zijn in ziekenhuizen. www.projectopenair.nl

Lees meer over 3D printen en Corona - COVID 19