Robotgrippers 3D printen

Robotgrippers 3D printen

Het 3D printen van kleine en grote onderdelen van de robot? Denk aan custom made grippers, buttons en mechanische onderdelen van bijvoorbeeld robotarmen.

Het 3D printen van robotica-componenten is een relatief nieuw speelveld. Denk aan kleine en grote onderdelen van de robot, maar bijvoorbeeld ook de behuizing van een controller board. In de (proces)industrie en mechatronica wordt het al toegepast voor custom made grippers, buttons en mechanische onderdelen van bijvoorbeeld robotarmen.

3D-printmateriaal grippers

Oceanz heeft ervaring met 3D printen van grippers. Frank Elbersen, sales engineer industry: β€˜Met de input van AWL en de adviezen van Oceanz zijn we tot dit eindresultaat gekomen. We hebben voor deze gripper gekozen voor een Oceanz PAGF, een polyamide gevuld met glasparels. Het is een met glas gevuld witachtig polyamide 12-poeder met een hoge stijfheid in combinatie met een goede rek bij breuk.’ Het materiaal heeft goede mechanische eigenschappen, zeer gladde oppervlakken en een hoge nauwkeurigheid. Typische toepassingen van dit zogeheten PAGF zijn behuizingen en thermisch belaste delen.

Lees hier het volledige artikel in Vraag & Aanbod of bekijk de case β€˜Het 3D printen van een robotgripper’.