Project MARCH bij ‘Laat op Een’

Project MARCH bij ‘Laat op Een’

Sjaan Quirijns heeft al 18 jaar een dwarslaesie maar kan dankzij een exoskelet weer lopen. Oceanz 3D printing leverde de eerste testserie behuizingsdelen.

“Het voelde als lopen op wolkjes”, zo beschrijft Sjaan haar eerste stappen. TU Delft studententeam ‘Project MARCH’ ontwikkelt een exoskelet (gemotoriseerd robotisch harnas) waarvoor ook 3D printen wordt ingezet. Project MARCH is een eigen stichting van studenten van de Technische Universiteit Delft. Doel van de stichting is om jaarlijks een exoskelet (een gemotoriseerd robotisch harnas) te ontwerpen en te bouwen voor dwarslaesie-patiënten.

Oceanz 3D printing heeft de eerste testserie behuizingsdelen geleverd voor het complexe ‘input-device’. Uitgangspunt is een op maat gemaakt, organisch gevormd handvat met een comfortabele pasvorm voor de piloot en perfect passende onderdelen voor assemblage. Maxine Rietveld en Pim Verton van Project MARCH hebben in korte tijd in samenwerking met de R&D-afdeling van Oceanz het ontwerp geoptimaliseerd.

Bekijk hier de uitzending van 24 augustus