Oceanz neemt deel aan Girlsday 2019

Oceanz neemt deel aan Girlsday 2019

Oceanz & MakersLab laten meiden kennismaken met 3D printen tijdens Girlsday 2019

In het kader van Girlsday hebben Oceanz 3D printing en het MakersLab 27 meiden uit groep 6, 7 en 8 van basisschool De Vlinderboom in Ede op 11 april kennis laten maken met 3D printen. Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO om meisjes al op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

Doel van Girlsday is meiden laten zien dat techniek een interessante wereld is met volop toekomst en mogelijkheden. De meiden hebben bij Oceanz en het MakersLab alles gezien over professioneel 3D printen, kennisgemaakt met vrouwelijke medewerkers en meer geleerd over mogelijkheden in de bèta/technische vakgebieden. Ook konden de meiden meer ontdekken over 3D perspectief en de toepassingen van 3D printen. Zij maakten kennis met VR, laserprinter en ontmoetten Yvonne van Zummeren, ontwerpster van 3D geprinte sieraden.

Wat is Girlsday?
Aan Girlsday 2019 doen bijna 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee. Zij zijn welkom bij ruim 350 bèta, technische en ICT-bedrijven in Nederland. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT.

Girlsday 2019 wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. Topsector Water & Maritiem, Rijkswaterstaat, de Waterschappen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn de Kick-off-partners van VHTO voor Girlsday 2019.