Oceanz gastspreker bij NEON Food #7

Oceanz gastspreker bij NEON Food #7

'Geen handen maar een machine, wat betekent de verschuiving voor de arbeidsmarkt?'

NEON is het NEtwerk voor en door ONdernemers dat start in het kennishart van de Foodvalley: Ede en Wageningen. Het is bedoeld voor ondernemers en bedrijven die bezig zijn met agri en food: van bakkers tot pluimveehouders en van kennisinstituten tot transporteurs. Op regelmatige basis staat een inspirerende bijeenkomst gepland met een overkoepelend thema.

Hoe krijg je talent in je tent?

Centraal thema tijdens NEON #7 was ‘Hoe kom ik aan goed opgeleid personeel?’. Een kritische factor, ook in de bedrijfsvoering van Agrofoodbedrijven. Hoe werf je geschikt personeel voor jouw bedrijf? Maar misschien nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat ze blijven? Maak werknemers fan van de organisatie en de uitloop neemt automatisch af. Want betrokken en bevlogen werknemers hebben zeker invloed op het rendement van de organisatie.

Impact van 3D printen

Tijdens de bijeenkomst kwamen ondernemers aan het woord die hier specialist in zijn en slimme concepten hebben die ze deelden met het publiek. Zij gaven deze bijeenkomst inspiratie en tips over hoe je fans voor je bedrijf creĆ«ert, ze binnen haalt en behoudt, mogelijke samenwerkingen en trends binnen de branches. Tijdens deze NEON-bijeenkomst was Erik van der Garde (CEO Oceanz 3D printing) een van de gastsprekers rondom het thema ‘Geen handen maar machine, wat betekent de verschuiving voor de arbeidsmarkt?’. Aan bod kwamen de mogelijkheden, de technische trends en de impact op competenties. Ook werd de aandacht gevestigd op de impact die een technologie als 3D printen heeft op de voedselketen en de supply chain.