Oceanz deelnemer Holland@CERN

Oceanz deelnemer Holland@CERN

Oceanz nam dit jaar deel aan Holland@CERN, een bijzonder event waar business en science elkaar ontmoeten.

Het programma vond plaats bij CERN in Genève en is georganiseerd door door ILO-NET. Naast presentaties, een beursvloer en contactmomenten stond ook een aantal rondleidingen op het programma. Het event is opgezet met een selectie van dertig Nederlandse bedrijven

Verschillende hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de wetenschappelijk directeur van CERN Fabiola Gianotti en de permanente vertegenwoordiger in Genève van onder andere de VN en WHO bezochten de deelnemers van Holland@CERN. Vanuit CERN werd de Nederlandse beurs goed bezocht.

In het kader van het PIB-programma zijn ook vertegenwoordigers van andere Big Science instituten uit Zwitserland en Frankrijk (ITER, ESRF, PSI) uitgenodigd. Dit evenement wordt medegefinancierd vanuit de MIT-subsidieregeling voor Netwerk-activiteiten via het TKI HTSM.

Het ILO-net is een samenwerkingsverband van Nederlandse Industrial Liaison Officers (ILO’s) die verbonden zijn aan wetenschappelijke instituten. Het ILO-Net is een initiatief vanuit de NWO-instituten die verantwoordelijk zijn voor de nationale coördinatie van Big Science projecten voor internationale faciliteiten als ESA, ESO, CERN en ITER. NWO ondersteunt dit initiatief.

Holland@CERN vond plaats op 4 en 5 juni 2019.

Cooperation and co-development for progress

“The interaction between science and enterprises is more important than ever before.

‘Science’ needs to work together with ‘industry’ to make great discoveries possible, to prove theories, to make progress in science. ‘Industry’ needs to work together with ‘science’ to exploit the opportunities to increase or improve their existing expertise, to be able to introduce new technologies in existing markets or to penetrate new markets.

In short, scientists and industry professionals should work together to achieve both societal and economic progress.”

Michiel Sweers

Deputy director-general of Business & Innovation - Ministry of Economic Affairs and Climate Policy

bron: Programma Holland@CERN 2019