Oceanz 3D printing op TiiM Conference 2018

Oceanz 3D printing op TiiM Conference 2018

Tijdens TiiM Conference laat Oceanz de Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde (NVvTG) de meerwaarde van 3D printen voor dit vakgebied zien.

Tijdens TiiM Conference laten wij de Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde (NVvTG) de meerwaarde van 3D printen voor technische geneeskunde zien. Dit jaar is het thema van de TiiM Conference ‘Care to Create Opportunities’. Een bewust gekozen thema volgens de organisatie: “Er zijn volop mogelijkheden om de patiëntenzorg te kunnen verbeteren. Welke ideeën en technologieën zijn er in ontwikkeling en hoe creëer je mogelijkheden om deze innovaties in de zorg te implementeren?”.


3D printen meerwaarde in medische sector

Een technisch geneeskundige heeft de medische kennis om moderne technologieën toe te kunnen passen om zo de patiëntenzorg te verbeteren. Daarmee spelen deze specialisten een nog belangrijkere rol spelen in de ontwikkeling en innovaties van technische hulpmiddelen binnen het medisch werkveld. Eén van die technologieën is 3D printen wat het werk eenvoudiger en efficiënter maakt. Om dit voor elkaar te krijgen is modellering en engineering op de werkvloer nodig. De grotere, academische ziekenhuizen lopen hierin voorop. Zij beschikken over eigen mensen die gespecialiseerd zijn in het medisch engineeringstraject; de technisch geneeskundigen. De chirurgen in deze ziekenhuizen vinden steeds vaker de weg naar hun technische collega’s. De specialisten geven aan tevreden te zijn over de samenwerkingen en zien positieve resultaten en effecten.

Lees meer over de Meerwaarde van 3D printen binnen technische geneeskunde