Docent Grafisch Lyceum Utrecht op stage bij Oceanz

Docent Grafisch Lyceum Utrecht op stage bij Oceanz

De student van nu krijgt ook na de opleiding met 3D printen te maken. Hoe bereid je je hierop voor als docent? Vakdocent Leo Boot ging op stage bij Oceanz...

Leo Boot is Vakdocent bij de opleiding Mediamanagement en Marketing van het GLU. “Mijn opleiding leidt studenten op tot intermediair/regelaar. Aangezien mijn studenten waarschijnlijk allemaal met 3D printen te maken krijgen, heb ik een paar jaar geleden het 3D printen de opleiding binnen gehaald. Om mijn kennis rond deze techniek te vergroten, heb ik gekozen voor een docentstage bij Oceanz. Bij de marktleider in Nederland op het gebied van 3D printen is vast wel wat te leren.”

“Als docent zit je in de bubble van het onderwijs. Je geeft technische vakken vanuit je eigen ervaring. De vraag is alleen: is die ervaring en kennis nog actueel? Klopt de informatie binnen de bubble nog met die er buiten? Vandaar dat het Grafisch Lyceum Utrecht (GLU) docenten de mogelijkheid biedt voor een docentstage.”

Op 4 en 5 juli heb ik twee dagen mogen meelopen bij Oceanz. Ik heb veel mensen gesproken, die graag hun kennis met mij deelden. Daarnaast heb ik het hele proces gezien van professioneel 3D printen. Beide dagen waren daarom voor mij heel waardevol. Mooi dat het bedrijfsleven op deze manier een leerschool kan zijn voor het onderwijs.