Oceanz in consortium 3DMed

Oceanz in consortium 3DMed

In het samenwerkingsproject 3DMed bundelen topuniversiteiten en innovatieve bedrijven in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hun krachten...

Oceanz is een van de innovatieve bedrijven die deelneemt aan het consortium 3DMed. In het samenwerkingsproject 3DMed bundelen topuniversiteiten en innovatieve bedrijven uit Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hun krachten om het volledige potentieel van de 3D-printtechnologie voor geavanceerde medische zorg te verkennen. De 17 partners en 14 waarnemende partners hebben het gezamenlijk doel om de betaalbaarheid en grootschalige toegankelijkheid van medische behandelingen met 3D geprinte devices te verbeteren.

3D print-technologieën dragen bij aan de belofte van een revolutie in de kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg. De vereiste technologieën, zelfs indien beschikbaar, zijn momenteel echter te gefragmenteerd om te worden geïntegreerd in routinematige, betaalbare en gestroomlijnde oplossingen die een groot aantal patiënten ten goede kan komen.

De uitdaging is om 3D print-technologieën te leveren die bijdragen aan:

Patiëntspecifieke oplossingen

Gepersonaliseerde medische apparaten die zijn ontworpen met behulp van de beelden die zijn verkregen voor individuele patiënten en die het beste aansluiten bij hun behandelbehoeften.

Complexiteit en miniaturisatie

Complexe vormen, geledingen en geminiaturiseerde geometrieën van implanteerbare medische apparaten en instrumenten hebben de potentie om de effectiviteit van de behandeling en herstel na de behandeling radicaal te verbeteren.

Gestroomlijnde zorg

Het vermogen om diagnose, ontwerp en productie van 3DP medische apparaten te integreren in een gevalideerd softwareplatform is de sleutel tot snelle, betaalbare behandelingen met een dramatisch levensreddend potentieel.


Doelstellingen 3D Med

3DMed is gericht op het verbeteren van de betaalbaarheid en grootschalige toegankelijkheid van medische behandelingen met behulp van 3D-geprinte apparaten. Dit wordt bereikt door de Technology Readiness Levels (TRL) van geavanceerde 3D print-technologieën voor medische toepassingen te verhogen en te integreren in een gestroomlijnd, snel, kosteneffectief softwareplatform voor gebruik in de dagelijkse klinische praktijk. De 3 belangrijkste doelstellingen zijn:

Doelstelling 1 - Stroomlijning en integratie

Om de verschillende stappen van het 3D productie proces te stroomlijnen en de gegevensstromen te integreren met pre-planning en evaluatie na de operatie;

Doelstelling 2 - Ontwikkeling van technologie

Voer de TRL door met metalen, composiet en polymere 3D geprinte medische apparaten;

Doelstelling 3 - Validatie

Validatie: toon de superieure prestaties en stel vast wat de klinische voordelen zijn van 3D-geprinte medische apparaten die zijn ontwikkeld in 3DMed.