3D Ambacht bezoekt Oceanz 3D printing

3D Ambacht bezoekt Oceanz 3D printing

Steeds meer mensen en bedrijven maken kennis met 3D printing/Additive Manufacturing. Over deze techniek en mogelijkheden is vaak meer kennis gewenst.

Onder de naam Oceanz Academy deelt professioneel 3D printbedrijf Oceanz de kennis over 3D printen met branchegenoten, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Tijdens een Kennissessie van Oceanz worden actuele praktijkcases, trends en toepassingen belicht. Het doel van een kennissessie is kennisbundeling en vooruitgang boeken met alle betrokkenen. Op 17 april bezochten deelnemers van 3D Ambacht uit Arnhem de Oceanz Academy in Ede.

Kwaliteiten ontdekken met 3D printen

Bij 3D Ambacht leren mensen met autisme of een aanverwante aandoening hun kwaliteiten te ontdekken en krijgen ze onder begeleiding de kans om zich te ontwikkelen. Op deze manier wil 3D Ambacht een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze mensen en aan de samenleving.“Door de razendsnelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het gebruik van digitale productietechnieken als 3D printen voor een grote groep geïnteresseerden bereikbaar geworden. Zij die de digitale technieken beheersen worden de ambachtslieden van de 21-ste eeuw”, aldus Frank Houben, directeur van 3D Ambacht.

Inspiratiecolleges 3D printen

Een bezoek aan Oceanz Academy sluit goed aan op de 2-wekelijkse inspiratiebijeenkomsten van 3D Ambacht. “We hebben contacten met veel bedrijven die actief zijn op het gebied van 3D printen. De inspiratiecolleges worden verzorgd door ondernemers. De colleges geven de deelnemers een goed beeld van de diversiteit aan mogelijkheden en ontwikkelingen op het vlak van digitale productie. De colleges helpen de deelnemers bij het bepalen van de gebieden waarin zij zich verder willen ontwikkelen”, aldus Houben.

Meer informatie over 3D Ambacht of Oceanz Academy?


www.3dambachtstudio.nl
www.oceanz.eu/over/oceanz-academy/