Oceanz PAFR - 3D printen in brandvertragend materiaal

Dit brandwerend 3D printmateriaal van Oceanz is halogeen vrij en voldoet aan de JAR-25 en UL-94.

Oceanz PAFR - 3D printen in brandvertragend materiaal

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt in veel situaties, maar zeker als het gaat om brand en de mogelijke persoonlijke en technische schade. In dat geval volgt al automatisch de vraag: ‘Kan ik mijn producten laten 3D printen volgens de juiste normen en juiste brandwerendheid?’

3D printen met brandvertragend materiaal?

Oceanz maakt daarvoor gebruik van Oceanz PAFR. En dit fire-rated material heeft brandvertragende eigenschappen. De grondstof voldoet aan de JAR-25 en UL-94. Aan de grondstof zijn chemicaliën toegevoegd. Dit om het materiaal flame retardant te maken. Bij brand ontstaat een gecarboniseerde coating op de oppervlakte, die de kunststof tijdelijk isoleert.

Halogeenvrij 3D printmateriaal

Het brandwerend 3D printmateriaal van Oceanz is halogeen vrij. Daarmee beperken we de gezondheidsrisico’s tijdens productie en in geval van calamiteit. Door bijvoorbeeld uw behuizing voor elektronica in dit materiaal te printen beperkt u de veiligheidsrisico’s tijdens kortsluiting.

Wanneer Oceanz PAFR gebruiken?

De manier waarop Oceanz PAFR gebruikt kan worden heeft te maken met uw ontwerp en toepassing. De toepassing moeten we samen bekijken. Maar dat u het materiaal kunt gebruiken voor onder meer behuizingen voor elektronica en reserve onderdelen is evident. Daarnaast is het materiaal gebaseerd op Oceanz PA12, dus heeft het de hoge mechanische eigenschappen die u van ons gewend bent.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

19 November 2019
Laura van den Biggelaar