‘Mag ik 3D printen studeren?’

Hoe kom je aan goed personeel in de techniek en specifiek met kennis van 3D printen?

‘Mag ik 3D printen studeren?’

Een groeiend aantal branches maakt kennis met 3D printen, maar vaak is het terrein nog redelijk onbekend. De techniek is zeer geschikt voor het maken van prototypes en tegelijk voor het vervaardigen van complete series. Elke opdracht vraagt om een andere aanpak en expertise van onze medewerkers.

De vraag ‘Mag ik 3D printen studeren?’, zou een gemiddelde scholier zo kunnen stellen aan zijn of haar ouders. Maar die opleiding is er niet. Goed geschoold personeel is moeilijk te vinden. Zeker in de techniek, maar vooral ook in 3D printen. Hoe kom je dan als 3D printservicebedrijf toch aan goed personeel?

Oceanz print dagelijks producten voor gerenommeerde klanten in allerlei sectoren. Voor de medische sector doen we dit bijvoorbeeld onder de strengste normen van ISO 13485. Hoe doen we dat en wat is daarvoor nodig? Alles draait om samenwerken tussen de schakels in de keten, van grondstofleverancier tot eindgebruiker. Daarbij is kennis delen op basis van vertrouwen cruciaal! Op die manier ontsluiten we op een effectieve en efficiënte manier de kennis. Dat scheelt personeel, maar vraagt ook om wederzijds vertrouwen; één van de meest belangrijke criteria waarop wij onze medewerkers selecteren.

Minder personeel door het koppelen van vakkennis over 3D printen gaat bijdragen om deze techniek een significante bijdrage te laten zijn. Laten we daarom zo snel mogelijk starten met het delen van kennis en de inzet van 3D printen!

Publicatie in Biotech News & Life Sciences (mei 2019):

9 May 2019
Erik van der Garde