Over

Waarom de naam Oceanz?

De naam Oceanz is gebaseerd op The Blue Ocean Theory. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat we altijd nieuwe technieken, materialen, oplossingen en innovaties moeten ontdekken. Op plekken waar we samen met u waarde kunnen toevoegen. Wij noemen dit het zoeken naar nieuwe ‘blauwe oceanen’. Denk aan díe 3D innovaties die het verschil maken binnen uw productieproces. Ze dragen bij aan de reductie van kosten (bijvoorbeeld faalkosten en voorraadkosten).

Het stelt u tevens in staat om waarde te creëren, door het verhogen van de productiecapaciteit, het verkorten van de time-to-market, of het optimaliseren van uw ontwerp. Professioneel 3D printen en Additive Manufacturing biedt u volop mogelijkheden. Oceanz verkent graag met u de ‘blauwe oceanen’ om op zoek te gaan naar de bijna grenzeloze mogelijkheden.
In de markt van de ‘rode oceanen’ zijn de spelregels bekend. Hier draait het om zaken als ‘supply chain‘ management, levertijd en aftersales. De afgelopen jaren heeft Oceanz als partner bewezen om samen met de klant de meeste effectieve en efficiënte oplossingen te vinden. Denk hierbij aan koppelingen tussen software systemen, het ontwikkelen van YourOceanz en geautomatiseerde ‘scan-to-print’ oplossingen. Snelheid speelt in veel gevallen een grote rol. Vraagt u naar de mogelijkheden van Oceanz Express voor de kortst mogelijke levertijd.

Onze focus? Het verschil maken!

De paarse Oceanz bestaat niet in de theorie, maar is wel aan de orde van de dag. U heeft namelijk vaak al een idee, een ontwerp of een vraag en dat noemen we binnen Oceanz de ‘paarse oceaan’. Samen met u verkennen we de mogelijkheden om te komen tot slimme oplossingen.
We maken gebruik van de voordelen van Additive Manufacturing, zoals:

Oceanz zoekt continu naar nieuwe markten, innovaties en technieken

  • Vrijheid van ontwerp
  • Maatwerk/gepersonaliseerd
  • Kosten reductie (bijvoorbeeld: voorraad)
  • Gewichtsreductie
  • Kleine series
  • Prototypes en aanloopseries
  • Duurzaamheid
  • Korte time-to-market