Oceanz 3D printing en ESEF 2018

20-23 maart 2018 - Jaarbeurs Utrecht

Oceanz, Your 3D printing professional, is standhouder op ESEF 2018 en nodigt u van harte uit om deze beurs te bezoeken. Oceanz is een volwaardige serviceverlener van Additive Manufacturing-oplossingen. Samen met de klant komen we van een idee naar een model of oplossing. We zijn continu op zoek naar nieuwe materialen, productietechnieken, afwerkingstechnieken en procesoptimalisatie.

Welke toegevoegde waarde heeft Additive Manufacturing voor u? Bezoek Oceanz op ESEF 2018

Additive Manufacturing heeft bij (industriële) ondernemers vaak grote invloed op de kosten van logistiek en distributie (voorraad). Het stelt hen in staat snel te kunnen leveren of een prototype te ontwikkelen. De ‘time to market’ wordt sterk verkort. De techniek is zeer geschikt voor (lastminute) modelaanpassingen en een optimaal ontwerp (vormvrijheid en gewichtsreductie).

Oceanz streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit van producten en afwerking. De combinatie van de ISO 9001 en ISO 13485 (medische hulpmiddelen) is uniek voor een 3D print bedrijf in Nederland. Oceanz beschikt over hoogwaardige 3D printmachines, een grote ‘range’ van materialen en hoogwaardige afwerkingstechnieken.


ESEF 2018 is de ontmoetingsplek voor de Nederlandse maakindustrie en dé internationale vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Op de beurs zijn de nieuwste materialen, componenten, flexibele oplossingen, technieken en toeleverings-strategieën te vinden bij meer dan 425 leveranciers uit de maakindustrie. ESEF geeft ook toegang tot TechniShow. Een perfecte combinatie van ‘Make or Buy’ oplossingen; zelf produceren of uitbesteden.

OCEANZ op ESEF 2018 bezoeken, inclusief toegang tot Technishow 2018?

Een bezoek brengen aan ESEF? Dat kan met voorregistratie via deze link. Technishow vindt tegelijk met ESEF 2018 plaats en is de grootste en belangrijkste vakbeurs op het gebied van industriële productietechnieken en verwerking van metalen en kunststoffen.

Wat kunt u verwachten in de Oceanz-stand?

In de stand van Oceanz laten we u kennis maken met onze organisatie en ons productieproces. U kunt onze materialen en diverse praktijkcases en fysieke 3D printmodellen bekijken. Uiteraard staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Tijdens de beurs zullen enkele gasten in de Oceanz-stand aanwezig zijn. Zij geven een nog completer beeld van het 3D printproces en aanvullende mogelijkheden.

Dinsdag 20 maart: Nico Velzel van Geopoints; scannen van een model

Geopoints is specialist in het vastleggen en verwerken van 3D-scans. Met behulp van 3D-scandata voert Geopoints reverse engineering en kwaliteitscontrole uit voor diverse toepassingen in zeer uiteenlopende industrieën. Een 3D-scan levert vaak een puntenwolk met miljoenen meetpunten. Geopoints vertaalt die scandata tot een file die bruikbaar is voor uw toepassing. Of u wilt 3D printen, een hoogwaardige 3D CAD model nodig heeft of een afgeleid 3D model wilt laten ontwerpen.

Woensdag 21 maart: TU/Ecomotive; 3D printen en een circulaire auto

TU/Ecomotive is het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, dat de wereld en vooral de auto-industrie wil laten zien dat er veel potentieel is in de evolutie van de auto. Door compacte en efficiënte stadsauto’s te bouwen uit duurzame materialen, tonen zij hoe auto’s van de toekomst gebouwd moeten worden. Elk jaar ontwikkelt TU/Ecomotive een conceptauto, die een mogelijke toekomst van duurzame mobiliteit weerspiegelt. Dit jaar is dat Noah, een circulaire 2-persoons auto. Voor het tweede jaar op rij is Oceanz 3D printing betrokken bij de ontwikkeling van de conceptcars van TU Eindhoven. Oceanz ondersteunt het studententeam op het gebied van 3D printen, maar deelt tegelijk graag haar kennis. De studenten van TU Eindhoven vertellen er alles over.

Vrijdag 23 maart: Geert van Uffelen; 3D modellen en renders

Geert van Uffelen is ervaren in digitaal 3D tekenen en het maken van visualisaties (renders). Deze tekeningen en visualisaties kunnen ontwikkeld worden vanuit simpele schetsen, bestaande producten of overig referentie-materiaal. Tijdens ESEF toont hij zijn werk live aan bezoekers. Ook staat Geert klaar als consultant op het gebied van rapid prototyping, additieve productiemethoden en andere productietechnieken. Heeft u hulp of advies nodig bij het 3D tekenen, visualiseren of (her-) produceren van uw product, concept of idee? Dan kan Geert u helpen met het maken van 3D modellen en renders en het adviseren in productie en uitwerken van uw idee.

Bezoek Oceanz 3D printing tijdens ESEF en Technishow 2018 op stand 03.A077

3D printen op ESEF en Technishow

3D printen is één van de belangrijke thema’s op TechniShow en ESEF 2018. Om kennis te maken met deze technologie is een uitgebreid programma neergezet. Om wegwijs te worden in de vele mogelijkheden en overzicht te krijgen, kunnen bezoekers dagelijks kiezen uit meerdere 3D Guided Tours. Deze beslaan meerdere thema’s en lopen uiteen van Additive Manufacturing in de precisie-industrie, verschillende technologieën voor 3D metaalprinten tot een business tour. Ook Oceanz is in deze tour opgenomen.

Deelname aan de Guided Tours en congressen is gratis voor bezoekers. Wel is registratie vooraf noodzakelijk, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Voor bezoekers die zelf hun weg in het 3D print aanbod willen zoeken, zijn er handige 3D routes over de TechniShow uitgestippeld. De gratis plattegrond vind je op het 3D Printplein.