3D printen van schaalmodellen en maquettes

3D printen is een perfecte techniek voor het maken van schaalmodellen en maquettes. 3D geprinte schaalmodellen en maquettes zijn goed inzetbaar als marketingmateriaal, bijvoorbeeld op beurzen, promoties en presentaties. Denk aan de presentatie van nieuwbouwprojecten, auto's, jachten, woonhuizen, kantoorpanden en meer...

Schaalmodellen en maquettes in 3D print hebben een korte ‘time to market’, waardoor snel een realistische maquette kan worden vervaardigd. Vaak zijn er van machines, productielijnen of woningen al 3D tekeningen beschikbaar, dit is de basis voor de 3D print. Deze bestanden kunnen met een paar kleine aanpassingen al gebruikt worden voor een schaalmodel of maquette in 3D print.

Hoe werkt het 3D printen van schaalmodellen of een miniatuur?

Ook als er geen 3D bestand beschikbaar is, is het mogelijk om een schaalmodel te vervaardigen. Met behulp van foto’s of 2D tekeningen is het goed mogelijk om een realistisch beeld neer te zetten. De 3D geprinte schaalmodellen kunnen in kleur worden geprint, maar kunnen ook wit worden geprint om het vervolgens met de hand af te lakken. Op deze manier is ieder aspect van de ‘echte’ machine of woning te evenaren. Het aanbrengen van logo’s en typeplaatjes met (transparante) stickers brengt een model echt tot leven!

Presentatie 3D schaalmodel of maquette

Indien gewenst kunnen is het 3D model te leveren met bodemplaat en op maat gemaakte perspex afdekkap. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.

Cases binnen Schaalmodellen

Maquette in 3D print voor Spaans resort

Waarom het 3D printen van een maquette in veel gevallen zeer interessant is?

Lees verder
Maquette in 3D print voor Spaans resort

Kinderdijk maquette in 3D print

Nieuw: een 3D geprinte maquette op het dakterras van het bezoekerscentrum in Kinderdijk...

Lees verder
Kinderdijk maquette in 3D print

3D geprinte maquette van ETPathfinder

Het 3D printen van een maquette geeft details op schaal goed weer. Bovendien is 3D printen een techniek om relatief snel en goedkoop een maquette te produceren.

Lees verder
3D geprinte maquette van ETPathfinder

3D geprinte schaalmodellen voor Nedap Livestock Management

Nedap koos voor het 3D printen van een schaalmodel van een veestraat voor een varkenshouderij.

Lees verder
3D geprinte schaalmodellen voor Nedap Livestock Management

The Barn, de WEPod garage van de toekomst in 3D print

Tussen station Ede-Wageningen en Wageningen Campus gaat de WEpod rijden. Dit is een innovatief, zelfrijdend voertuig zonder stuur en pedalen. Om de WEpod een stalling te geven werden studenten van verschillende technische opleidingen van ROC A12 met een WEpod Challenge uitgedaagd om een duurzame stalling te ontwerpen.

Lees verder
The Barn, de WEPod garage van de toekomst in 3D print

3D geprinte pop voor blinde Danique

Danique is sinds haar 6e jaar blind. Zij ziet wel contouren en contrast, maar geen details. Om zichzelf toch te kunnen 'zien', werd een 3D geprinte pop van haar gemaakt. Danique werd gescand en binnen enkele dagen had zij een 3D geprint mini-model van zichzelf.

Lees verder
3D geprinte pop voor blinde Danique

Your 3D printen van schaalmodellen en maquettes 3D printing professional

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Frank Elbersen:

Neem contact op Of bel direct op +31(0)318-769077
Frank Elbersen