Packaging

Packaging en 3D printen? Bouwers van verpakkingsmachines zetten de 3D printtechniek in; onder meer voor de vervaardiging van cruciale machine-onderdelen. Denk binnen packaging ook aan het 3D printen van prototypes van doppen, deksels, flessen, doosjes en disposables. Een fysiek model zegt klanten tijdens het ontwikkelproces meer dan alleen een 3D tekening. Dit versterkt direct de onderhandelingspositie. Bovendien speelt snelheid een rol. Waar je eerder weken moest wachten op een proef van modelbouwers of CNC-technici, is een 3D geprint model nu binnen een paar dagen in bezit.

Voordelen 3D printen Packaging: prototypefase

Snel, realistisch en faalkosten besparend

Door de inzet van 3D printen worden verbeteringen op een ontwerp in vroeg stadium aangebracht en beslissingen sneller genomen. De foutproductie is vrijwel nihil en hoge kosten (denk aan een foutief matrijs) worden bespaard. Met een goed model in handen, kan de uiteindelijke productie sneller in gang worden gezet.

Dankzij de goede eigenschappen van verschillende 3D printmaterialen is de techniek zeer geschikt om in te zetten voor de vervaardiging van eindproducten. Denk aan de productie van grippers, machine-onderdelen of het on-time leveren van spare parts waardoor een machine-stilstand wordt beperkt.

Voordelen 3D printen Packaging: eindproductie

Door machine-onderdelen met een 3D printtechniek te vervaardigen, wordt een ontwerpafdeling uitgedaagd om ‘out of the box’ te denken. Doordat zij te maken krijgen met enige vormvrijheid, lage kosten en een snelle techniek, zal dit op den duur zorgen voor efficiëntere machines.

Kosten besparen met 3D printen

  • Voordeliger produceren van prototypes dan op een conventionele wijze
  • In een vroeg stadium verbetering aanbrengen
  • Besparen op faalkosten
  • Snel kunnen testen
  • Direct feedback op eerste ideeën en gedachten

Cases binnen Packaging

‘Op elk potje past een 3D-geprint dekseltje’

‘Op elk potje past een 3D-geprint dekseltje’

Plasticum Netherlands (Weener Plastic Packaging Group) is een toonaangevende producent van hoogwaardige kunststof verpakkingsproducten. Plasticum Netherlands ontwerpt, ontwikkelt en produceert ‘Caps & Closures’ onder meer voor Nestlé en Unilever. Om op elk potje een passend dopje of dekseltje te vervaardigen, wordt volop gebruik gemaakt van 3D printen.

Lees verder

Your Packaging 3D printing professional

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Frank Elbersen:

Neem contact op Of bel direct op +31(0)318-769077
Frank Elbersen