MedTech

Medische (tech)bedrijven en medische technologie, kortweg Medtech, kunnen profiteren van de 3D printtechniek. Bij de ontwikkeling van medisch technologische innovaties is de 3D printtechniek - afhankelijk van de fase - perfect in te zetten. 3D printing kan nieuwe bedrijven of innovaties eenvoudig ondersteunen met prototypes (snel en goedkoop). Voor bedrijven en ontwikkelingen in een later stadium kan de ondernemer met kleine series eindproducten de voorraden laag houden en blijft flexibel in het aanpassen van het ontwerp. Met de techniek kunnen de onderdelen worden geoptimaliseerd in: doorlooptijd, gewicht en kosten. Oceanz kan de medtech producten printen mét een ISO 13485 certificaat.

​De voordelen van Medtech en 3D printen

  • 3D printen met ISO 13485
  • Versnellen ontwikkelingstijd van een innovatie
  • Prototyping en kleine series
  • Snelle productietijd
  • Productie in eigen land
  • Modelaanpassingen eenvoudig door te voeren
  • Voorraad op afroep

Cases binnen MedTech

Sens-u: Klinisch prototype met ISO 13485

​Novioscan werkt aan ultrageluidsensoren, de eerste toepassing is de Sens-u. Deze sensor wordt gebruikt voor het monitoren van de blaasinhoud voor onder meer dwarslaesiepatiënten, kinderen met zindelijkheidsproblemen of incontinente ouderen. Novioscan zet 3D printen in voor een klinisch prototype en een zichtmodel met ISO 13485 norm.

Lees verder
Sens-u: Klinisch prototype met ISO 13485

Handsfree, 3D geprint echo-apparaat in zes ziekenhuizen

De Eindhovense startup Usono richt zich op het ontwikkelen van slimme en gebruikersvriendelijke echografie producten. Dankzij de gepatenteerde 3D geprinte ProbeFix kan echografie langdurig en dynamisch ingezet worden bij cardiologie en op de intensive care. 3D printen heeft gezorgd dat Usono met high quality prototypes de gebruiker kon benaderen en dat het product snel en relatief goedkoop gebruikt kon worden.

Lees verder
Handsfree, 3D geprint echo-apparaat in zes ziekenhuizen

Your MedTech 3D printing professional

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Robert Groeneveld:

Neem contact op Of bel direct op +31(0)318-769077
Robert Groeneveld