Engineering

Hoe kom ik van een idee, tekening of ontwerp naar een 3D-geprint object of prototype? Oceanz begeleidt designers en engineers van ontwerp naar 3D print. Dit varieert van enkel een bestand controleren en doorsturen naar onze 3D print machinepark tot een co-creatie bij productontwikkeling. Ook begeleiden wij in het finetunen van een bestaand ontwerp (bijvoorbeeld topologie optimalisatie) tot reverse-engineering met 3D printing.

Engineering & reverse-engineering

De professionals van Oceanz doorlopen samen met u het gehele proces en adviseren over de diverse mogelijkheden, van prototype tot serieproductie. Heeft u een (schets)ontwerp, maar geen digitale tekening? Oceanz voorziet u van een digitale tekening. Indien nodig verzorgen wij een aanpassing in uw ontwerp (re-design) of maken een 3D-scan van een bestaand model. Ook adviseren wij u graag over het meest geschikte 3D-printmateriaal, de benodigde kwaliteitseisen, nabehandeling en eventuele afwerking.

Als designer of engineer heeft én houdt u overigens zelf invloed op uw ontwerpen. Wij kijken graag mee en begeleiden en adviseren waar gewenst. Dit om tot het meest optimale 3D-printproduct te komen.

  Cases binnen Engineering

  Track restauratie van een zeldzame Comet tank uit WOII

  Track restauratie van een zeldzame Comet tank uit WOII

  British American Infantry Vehicles (BAIV) uit Maarheze levert, restaureert en onderhoudt voertuigen en tanks uit de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf heeft de hand weten te leggen op een Comet, een tank die voor het eerst werd gebruikt aan het einde van WOII. De tank wordt gezien als een van de beste Britse tanks ooit en er zijn er wereldwijd nog zo’n veertig van.

  Lees verder
  Met 3D printen naar een Circulaire Economie

  Met 3D printen naar een Circulaire Economie

  3D printen biedt een aantal voordelen voor de circulaire economie. Met 3D printen gebruik je alleen het benodigde materiaal, zo ook bij deze designmeubellijn.

  Lees verder
  3D geprinte aandrijfhoepel voor topspelers rolstoeltennis

  3D geprinte aandrijfhoepel voor topspelers rolstoeltennis

  Rolstoeltennissers maken gebruik van een speciale sportrolstoel. Hiervoor is op dit moment nog geen tennis specifieke aandrijfhoepel in gebruik. Vanuit de KNLTB (de landelijke tennisbond) is daarom de vraag ontstaan om voor professioneel rolstoeltennis een passende aandrijfhoepel te ontwikkelen. In een samenwerking met ontwerpbureau DIDID, de Haagse Hogeschool en KNLTB wordt nu gewerkt aan een 3D geprint model om te testen of verschillende vormen van de hoepel beter geschikt zijn voor rolstoeltennis op topniveau.

  Lees verder
  Prototype VR-camera in 3D print

  Prototype VR-camera in 3D print

  Een Virtual Reality camera ontwerpen met behulp van 3D printen? "Virtual Reality technologie maakt een enorme ontwikkeling door, waardoor er steeds betere componenten moeten worden ingebouwd in nieuwe camerabehuizingen. Met 3D printen kunnen we snel inspelen op deze veranderingen en nieuwe ontwerpen 3D printen. Wij geven de ontwikkeling een boost, doordat nu veel sneller en efficiënter getest kan worden”.

  Lees verder
  Passende dakdoorvoerpan met 3D printen

  Passende dakdoorvoerpan met 3D printen

  Bij de zoektocht naar meer efficiënte en effectieve productontwikkeling, maakt Ubbink met de ontwikkeling van de Universele Ubiflex Dakdoorvoerpan 15°-55° optimaal gebruik van 3D printen. De overstap naar 3D printen lijkt voor (productie)bedrijven soms een grote stap. De ervaring is juist dat het van toegevoegde waarde is in het ontwikkelproces en ook nog eens heel eenvoudig.

  Lees verder
  3D printed water nozzle for virtual reality fire exercise

  3D printed water nozzle for virtual reality fire exercise

  XVR creates virtual reality training software for education, training and assessment of incident response safety professionals, such as police, fire and medical services. Think about training firefighters for specific events in petrochemical plants, crowded city centers and skyscrapers. These areas are impossible to lock down but need specific training. XVR makes it possible to do this in a realistic digital environment.

  Lees verder

  Your Engineering 3D printing professional

  Neem voor vragen of meer informatie contact op met Frank Elbersen:

  Neem contact op Of bel direct op +31(0)318-769077
  Frank Elbersen