De specialist en marktleider in Additive Manufacturing in Nederland
+31 (0)318-769077
nl
en
DIRECT 3D PRINTEN ga naar YOUR OCEANZ

3D printen wordt ook wel Rapid Prototyping, Rapid Manufacturing of Layered Manufacturing genoemd. Deze techniek is het laagsgewijs opbouwen van producten. Oceanz is professional op het gebied van 3D printen. Met eigen productiefaciliteiten en ervaren personeel staat Oceanz garant voor persoonlijk en deskundig advies én snelle levertijden.

Wat is 3D printen?

3D printen wordt ook wel Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd. Het is een productietechniek die veel nieuwe mogelijkheden biedt. De techniek bestaat al sinds de jaren ’80 maar is sinds 2012 bekend bij het grote publiek. Door het laag voor laag aanbrengen van materiaal kan iedere wenselijke vorm worden gecreëerd. De techniek ontwikkelt zich razendsnel waardoor het inmiddels mogelijk is om te printen in een grote diversiteit aan materialen.

3D print materialen en 3D print technieken

3D printen bij Oceanz, hoe werkt het?

Bij Oceanz werken we met 3D printers die gebruikmaken van een fijn poeder. Deze printers verbinden lagen van poeder met elkaar, zodat deze een vaste vorm aannemen. We noemen dit 3D printen volgens de SLS technologie. SLS staat voor Selective Laser Sintering, een breed geaccepteerde technologie om producten uit Nylon (kunststof) te vervaardigen.

Wat is Selective Laser Sintering?

Selective Laser Sintering (SLS) is een 3D printtechniek waarbij kunstsof objecten laagsgewijs worden opgebouwd. Dit gebeurt door het versmelten van een thermoplastisch (of metaal) poeder. Telkens wordt een laagje poeder op een ander laagje poeder gelegd. Elke laag wordt de poeder plaatselijk gesmolten (gesinterd) door de laser. Hierdoor wordt de poeder verhard en ontstaat een heel object in 3D.

Oceanz is als professioneel 3D printbedrijf al jaren bekend met de markt, branchegenoten en professionals. Kennis en concrete businesscases hebben wij volop opgedaan binnen diverse branches. Bij Oceanz verbreden we onze kennis continu, gaan we op zoek naar noviteiten en zijn we niet schuw van innovaties en ontwikkelingen. Samen met onze klanten ontwikkelen en creëren wij 3D print-innovaties die hét verschil maken in elk productieproces.

Voor wie en welke toepassingen is 3D printen geschikt?

  • Medisch
  • Retail
  • Industrie
  • Voedingsmiddelenindustrie
  • Aerospace
  • Bouw & Architectuur
  • meer toepassingen…

Wat zijn de voordelen van 3D Printen?

3D printen biedt veel voordelen ten opzichte van conventionele productietechnieken. De grootste voordelen van 3D printen:

 1. De zeer korte levertijd. Bij 3D printen is het mogelijk rechtstreeks vanuit een 3D CAD model te produceren. Hierdoor is het mogelijk om binnen een dag tot enkele dagen het model te leveren. Er gaat tenslotte geen tijd verloren met het maken van mallen of het schrijven van programma’s.
 2. Het maken van complexe vormen is niet kostprijsverhogend. De prijs van een 3D print wordt bepaald aan de hand van het te printen volume en de afmetingen en niet door de complexiteit van het model.
 3. Het vroegtijdig voorkomen van productiefouten.

meer voordelen:

  • Kostenbesparing op het gebied van logistiek en distributie
  • Faalkostenreductie
  • Overzichtelijk voorraadbeheer
  • Modelaanpassingen eenvoudig door te voeren (ook enkele stuks)
  • Productie in eigen land
  • Duurzame productietechniek (minimale hoeveelheid afvalstoffen en hergebruik van het materiaal)
  • Onbeperkte vormvrijheid
  • Gewichtsreductie ontwerp

Meer leren over 3D printen?
Een groeiend aantal branches maakt kennis met 3D printen. Vaak is het terrein nog redelijk onbekend en is meer kennis gewenst. Oceanz is als professioneel 3D printbedrijf bedreven in deze techniek en deelt haar kennis graag met belangstellenden via Oceanz Academy.