Inspiratie: 3D geprinte nagels van NEO NAIL TECH

De toepassing van 3D printen in de mode en beauty is erg in opkomst. En nail art is daarbij 'booming'. NEO NAIL TECH lanceerde twee jaar geleden al 3D geprinte nagels. Wij gingen in gesprek met founder Jaleesa van Beek over onder meer de keuze voor 3D printen en de voordelen ervan. 

3D printed nails Oceanz.jpg

Wat is het voordeel van 3D printen?

"Dankzij 3D printen kan ik een idee/ontwerp heel snel omzetten in een prototype, zonder dat hier hoge kosten mee gemoeid gaan. Daarnaast maakt de 3D print technologie het mogelijk 'state-of-the-art' design te maken, wat met een andere productiemethode niet mogelijk zou zijn. Tot slot hoeven we geen grote voorraad aan te houden, omdat je gemakkelijk kunt produceren en de aantallen niets uitmaken voor de kostprijs".


Hoe ben je begonnen met jouw bedrijf en 3D printen?

"NEO NAIL TECH is ongeveer twee jaar geleden ontstaan, nadat ik was afgestudeerd aan de Vrije Universiteit met een diploma in Gezondheidswetenschappen. Tijdens mijn studie raakte ik door vakken over 3D printen en innovatie geïnteresseerd in deze productiemethode. Naast mijn studie werkte ik als visagiste in verschillende parfumerieën en ik was werkzaam in de mode. Het combineren van beide passies en het oprichten van NEO NAIL TECH was dan ook een logische vervolgstap".

"Ik ben in de beginfase van mijn bedrijf via een 3D print winkel in Amsterdam in contact gebracht met Oceanz. Hier proefde ik een professionele en persoonlijke sfeer. We werken nog steeds intensief samen en ik ben zeer te spreken over de flexibiliteit en oplossingsgerichtheid. Ik heb vaak te kampen met nauwe deadlines waar Oceanz goed mee om weet te springen".


Voor wie is NEO NAIL TECH bedoeld?

"NEO NAIL TECH richt zich op onafhankelijke trendy dames die oog hebben voor mode. Daarnaast zijn zij trendsettend en staan open voor nieuwe innovaties. We zien de nagels als een verlengstuk van mode, vandaar dat we ook met veel modemerken samenwerken. Zo hebben we een samenwerking met modelabel Alexandra Frida. We hebben een capsule collectie ontworpen en verkopen deze ook samen via onze verkoopkanalen. Ook hebben we veel samengewerkt met Vogue. Zo was onze laatste samenwerking tijdens de Vogue Online Shopping Night".


Wat zijn tot nu al grootse momenten met NEO NAIL TECH geweest?

"Waar ik erg trots op ben, is dat ons product toen het net af was al werd geselecteerd voor de Vogue Beauty It-List. Ook hebben we de nagels mogen lanceren op diverse catwalks van Amsterdam tot New York Fashion Week. 
Ik zou nog wel heel graag een customized setje willen maken voor Lady Gaga. Haar stijl is een enorme inspiratiebron en het zou dan ook een eer zijn mijn nagels bij haar terug te zien".


Wat vertelt deze fotoshoot over 3D geprinte nagels?

"Bijgaande fotoshoot is opgezet in samenwerking met een nieuw modemagazine van het AMFI, genaamd Madame Jeanette. Het concept van Madame Jeanette en dat van NEO NAIL TECH heeft veel overeenkomsten. In deze shoot zijn beide stijlen gecombineerd. Joep Maasdam (art director/fotograaf) wilde de praktische kant laten zien van de 3D nagels. Je kunt er alles mee doen: een peper snijden, maar ook een biertje openen en een schroef indraaien".

Waar zijn de 3D geprinte nagels verkrijgbaar?

De 3D geprinte nagels zijn verkrijgbaar op neonail.tech, maar ook steeds meer offline. Zo zijn de nagels sinds kort verkrijgbaar bij de Kemist in de ST.Studio (voorheen SuperTrash) op de P.C. Hooftstraat, bij ByAMfi en Lena’s Library.

De voordelen van 3D printen

  • Oplage in enkele stuks mogelijk
  • Modelaanpassingen eenvoudig door te voeren (ook bij enkele stuks)
  • Snelle levering
  • Productie in eigen land
  • Duurzame productietechniek (minimale hoeveelheid afvalstoffen en hergebruik van het materiaal)
  • Kostenbesparing op het gebied van logistiek en distributie

Contactgegevens

Bezoek Oceanz.
Maxwellstraat 21,
6716 BX EDE

T: +31 (0) 318 769 077
E: info@oceanz.eu 
I: www.oceanz.eu